/ Производствен процес /
Елитна занаетчиство од Напредни објекти
За ефикасно, прецизно производство, се потпираме на бројна меѓународна опрема што е направена да трае и помага во производството на компоненти со брза стапка за исполнување на квотите.
01дискусии
Врз основа на техничките цртежи на делот направен од преса, матрицата е симулирана со голема прецизност. Симулациите се изведуваат постојано за да се осигура дека нема да се појават недостатоци на притискањето, како што се пукнатини или брчки. BoHe фаза за изработка на матрици со врвен квалитет и прецизност.

02Процесно планирање
Податоците за производот потоа се внесуваат во CAD системот. Резултатите се внимателно испитани за да се одлучи за најефикасниот метод за изработка на високопрецизни матрици, притоа земајќи ги предвид карактеристиките на употребениот челичен материјал. Врз основа на ова испитување, се произведува процесна табела и се доставува до клиентот.

03дизајн
Потоа започнува дизајнирањето на матрици. За производство на дел со комплицирани заоблени површини, обично се потребни влечење или повеќе операции на притискање. За секоја операција на притискање е потребен пар матрици. По завршувањето на дизајнот на матрицата, се произведува датумот за производство на матрицата.

04Процесно планирање
Во фазата на дизајнирање на матрицата се нарачуваат потребните материјали. Податоците од дизајнот се пренесуваат во машинскиот центар, а операциите на примарната и секундарната обработка се вршат автоматски.

05Финиширање и пробно пресување
По завршувањето на обработката, секоја матрица се подложува на последно фино прилагодување од високо квалификуван персонал, проследено со потврда на пробна преса за да се обезбеди максимална прецизност.

06Контрола на квалитет
Готовите матрици се тестираат од сопствената преса на BoHe за да се обезбеди усогласеност со барањата за квалитет. Доколку се појави проблем, инженерите се враќаат во фазите на обработка и завршна обработка, па дури и назад во фазата на дизајнирање и го повторуваат целиот процес за да постигнат највисок можен квалитет на матрицата.

07испорака
Испорачаните матрици се инсталираат во производната линија на купувачот и повторно се тестираат. Бидејќи темелното тестирање е спроведено во куќата, на матриците во овој момент им треба само фино подесување. Инженерите на BoHe обезбедуваат и технички насоки.

08Одржување
Откако ќе се испорачаат матриците, BoHe продолжува да обезбедува техничка поддршка додека првото возило не излезе од линијата. Секој пат кога ќе се инсталираат нови матрици за производство на нов модел, инженерите на BoHe ќе ја посетат локацијата на барање на клиентите и ќе обезбедат техничка поддршка.